Любо Нейков и Милошев осъдиха мебелен бос – окрал им Гълъбина и Славка Лютова от „Столичаните“

август 3, 2016
Любо Нейков и Милошев осъдиха мебелен бос – окрал им Гълъбина и Славка Лютова от „Столичаните“

Крупният пазарджишки бизнесмен Благо Солов, собственик на популярна фирма за производство на мебели, скоро ще си има проблеми с правосъдието.  Продуцентската компания „Дрийм тийм прадакшънс“, собственост на Любо Нейков и Евтим Милошев, спечели дело в Пазарджишкия окръжен съд срещу мебелния бос за кражба на интелектуална собственост.

Ето как станала срамната далавера според мастития продуцент – на лична среща Евтим и Солов се разбрали мебелната къща да ползва за рекламни лица две актриси от сериала „Столичани в повече“. Благо се представил като голям фен на поредицата и помолил Силвия Лулчева и Албена Павлова да рекламират кухните и диваните му.

 

Той поискал да му предоставят снимки с лика на двете актриси, за да брандира свои автомобили, да отпечата рекламни материали, включително и да ги постави на билбордове. „Ние им осигурихме снимки, изобразяващи Албена и Силвия като героините от сериала Гълъбина Чеканова и Славка Лютова. Дори не ставаше въпрос за тв реклама, така че цената на самата услуга беше символично ниска“, разказва потресеният Евтим Милошев. Според източник на столичен ежедневник ставало дума за 10 000 лева.

„Този човек не плати и символичната сума, която ни дължеше. Същевременно тази кампания трябваше да продължи 3 месеца. Мебелната къща си позволи да използва лицата на актрисите три пъти по-дълго. Разбира се, аз платих със свои пари възнагражденията на актрисите, но ми останаха огорчението и обидата от това как не се зачита интелектуалната собственост у нас“, пояснява Милошев.

 

В крайна сметка Евтим и Любо Нейков вече са осъдили милионера Солов на 2 инстанции и си чакат обезщетението веднага щом делото мине през ВКС. Благо Солов притежава 6 магазина из цялата страна.