ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! РЕШЕНО Е! УДРЯТ ВИ С ШОК ГЛОБА ОТ 200 КИНТА САМО АКО КАЖЕТЕ ИЛИ НАПРАВИТЕ ТОВА!

ноември 24, 2016
ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! РЕШЕНО Е! УДРЯТ ВИ С ШОК ГЛОБА ОТ 200 КИНТА САМО АКО КАЖЕТЕ ИЛИ НАПРАВИТЕ ТОВА!

Всички държавни и местни управници и физически лица ще трябва да премахват от територията, на която са собственици надписи, паметници, символи и лозунги, създадени през комунистическия режим в негова възхвала, сред които и БКП.

Това реши парламентът, след като прие на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, пише офнюз.бг.

Премахнатите паметници могат да бъдат предоставени на Музея на социалистическото изкуство. Ако се поставят паметници, то е позволено, само ако се посочва задължително престъпния характер на режима чрез табела или изписване.

В случай на нарушение и ако символите, които го възхваляват, не бъдат отстранявани, глобата е 200 лева, а за юридически лица – 2000 лв.

Другата промяна в Закона предвижда периодът 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. да влезе в учебниците и учебните помагала и да се изучава в училище.

„За“ промяната в закона гласуваха 104 депутати – от ГЕРБ, ДПС, Реформаторския блок и част от Патриотичния фронт, „против“ бяха – 46 народни представители от БСП, АБВ и патриоти. Само 3-ма се въздържаха.

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен буквално взриви парламента. Той бе внесен от депутатите Методи Андреев, Петър Славов, Мартин Димитров и Вили Лилков.

След почти три часа дебати депутатите гласуваха и приеха промените, но преди това в залата настана какафония. Таско Ерменков от БСП рецитира стихове на Веселин Ханчев във възхвала на комунизма , в залата се чуваха крясъци, някои от депутатите влязоха в пряк сблъсък лице в лице, на трибуната беше изваден дори алкохол на трибуната от депутат от Атака.