На 3 години има менструация, на 4 развити гърди, а на 5 става майка

април 28, 2016
На 3 години има менструация, на 4 развити гърди, а на 5 става майка

Как е забременяло момичето – и до днес остава мистерия

Когато дава живот на сина си през май 1939 г., перуанката Лина Медина е едва на 5 години.

Тя става най-младата и до днес майка, регистрирана в световната медицинска история. Отначало родителите й смятат, че подуването на корема й се дължи на тумор, но след като шаманите в планинското село не намират лек за болестта на дъщеря им, баща й я завежда в болница. Там става ясно, че момиченцето ще става майка след един месец.

Лина е родена на 27.09.1933 г. и е само на пет години и осем месеца, когато на 14.05.1939 г. ражда чрез цезарово сечение сина си. Детето тежи 2,7 кг и е напълно оформено и в много добро здраве.

Оказало се, че момичето има менструация, откакто е навършило три години, а на четири вече имало развити гърди и косми по гениталиите. След като провели изследвания, докторите констатирали, че Лина е физически напълно зряла, а това преждевременно развитие се дължи на рядък хормонален дисбаланс. Няколко години след това баща й, заедно с дъщеря си и внука си посещават САЩ, където на вече поотрасналите майка и син се правят всевъзможни тестове, включително и за интелигентност.

Установено е, че се развиват напълно нормално, дори над средното ниво за латиноамериканските деца.
Отначало се смятало, че бременността се дължала на сексуално насилие и дълго време властите разследвали баща й. Но поради липса на доказателства, а и поради невъзможността Лина да даде надеждни показания, той бил оневинен. Една от хипотезите е, че причина за зачеването на момичето е нейният брат близнак, чиито клетки са се засадили в утробата й още в периода на зародиш. Но и до днес произходът на бременността не е изяснен.